IPL Ontharing

De straal bestaat uit verschillende golflengten van licht die zich selectief op haarschachten richten en deze verwijderen. Licht richt zich op het pigment in de haarzakjes. Het licht wordt geabsorbeerd in het haarzakje en vervolgens omgezet in warmte, die het permanent bij de wortel vernietigt, zodat het nooit meer terug kan groeien. Tegelijkertijd zorgt het systeem voor geavanceerde koeling van het huidoppervlak om het te beschermen en het comfort te verbeteren.

De straal bestaat uit verschillende golflengten van licht die selectief haarschachten richten en verwijderen. Licht richt zich op het pigment in de haarzakjes. Het licht wordt geabsorbeerd in het haarzakje en vervolgens omgezet in warmte, die het permanent bij de wortel vernietigt, zodat het nooit meer terug kan groeien. Tegelijkertijd zorgt het systeem voor geavanceerde koeling van het huidoppervlak om het te beschermen en het comfort te verbeteren.
Alle permanente ontharingsbehandelingen kunnen alleen gericht zijn op en verwijderen van haren in een bepaalde fase van hun groeicyclus. Daarom zullen bij elke behandelsessie bepaalde haren inactief zijn en niet kunnen worden behandeld. Daarom zijn meestal meerdere behandelingen nodig om ervoor te zorgen dat alle haarzakjes uiteindelijk op het juiste moment in hun cyclus worden opgevangen en door behandeling worden verwijderd. De meeste mensen hebben het beste baat bij 6 tot 10 behandelingen, afhankelijk van de haardikte, de grootte van het gebied en de groeicyclus van het haar. Door dit te zeggen, zouden de meeste patiënten een vermindering van ongeveer 50% in slechts 3 behandelingen moeten zien.
De behandelingen worden uitgevoerd met intervallen van 4 tot 12 weken voor het gezicht en intervallen van 6 tot 14 weken voor het lichaam, afhankelijk van je groei. Deze behandelingen zullen verder uit elkaar worden gespreid naarmate je groei na verloop van tijd fijner en langzamer wordt.
Na de behandeling schroeien de haren in het haarzakje en blijven zo tot 12-20 dagen, ze vallen vanzelf uit, waardoor je een haarvrije periode hebt tot 1 week voor je volgende behandeling. Naarmate je groei begint door te komen, wordt deze fijner, langzamer en sporadischer. Een lichte zwelling van de follikels en lichte erytheem kan optreden, vergelijkbaar met na het harsen, maar dit duurt over het algemeen slechts een uur na je behandeling. In sommige gevallen kunnen zwelling en erytheem tot 24 uur aanhouden, maar dit komt niet zo vaak voor.
Resultaten worden over het algemeen gezien na je eerste sessie.
Voor het beste resultaat moet je het te behandelen gebied altijd 24 tot 48 uur voor je afspraak scheren. 2 weken voorafgaand aan je behandeling mag er geen blootstelling aan de zon, zonnebank of bruining worden aangebracht op het te behandelen gebied.
Blootstelling aan de zon moet gedurende 1 week na de behandeling worden vermeden. Als dit het geval is, kunnen zwelling, irritatie en infectie van de follikel optreden. We raden altijd aan om het behandelingsgebied 1 week na de behandeling te scrubben om de haargroei te stimuleren om de haar uit het haarzakje te doen vallen en om ingegroeide haartjes te voorkomen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.